بهترین پیانیست های جهان

بهترین پیانیست های جهان

جهان پیرامون ما پر از استعدادهای مختلف است که برخی از آن‌ها به شکوفایی می‌رسند و بعضی دیگر از چشم‌ها نهان می‌مانند و چه بسا، فرصتی برای نمایش پیدا نمی‌کنند در دنیای موسیقی، هزاران پیانیست بزرگ پا به عرصه گذاشته‌اند اما نام تعداد محدودی از آن‌ها جاودان شده و در ذهن‌ها مانده است.

از همان چند قرن پیش که پیانو اختراع شد تا به امروز، پیانسیت‌های بزرگی متولد شده‌اند و تاریخ پیانو را متحول ساخته‌اند اما در این مقاله از وبسایت سلولیکس، می‌خواهیم به نام آشناترین پیانیست‌های دنیا اشاره کنیم. کسانی که توانستند نوازندگی این ساز را به سطح دیگری ارتقاء داده و عملاً به بخشی از پیانو و هویت آن تبدیل شوند. اگر شما هم کنجکاو هستید که نام این بزرگان را بدانید و با سرگذشت آن‌ها، آشنا شوید به اسکرول کردن این متن ادامه دهید.

بهترین نوازندگان پیانو معاصر

در ابتدا به سراغ برخی از بهترین نوازندگان پیانو در زمان معاصر رفته‌ایم و نام‌های بزرگی که در این عرصه حضور دارند را برشمرده‌ایم. این نوازندگان بزرگ به قدری شناخته شده هستند که به هنگام برگزاری کنسرت یا اجرا، خیلی زود بلیط‌های کنسرت ایشان فروش می‌رود. برخی از آنان نیز مدت‌هاست دار فانی را وداع گفته‌اند و چیزی جز آثار برجسته آنان باقی نمانده است:

کلودیو آرئو

شاید عجیب باشد که از سرزمینی به نام شیلی، بزرگمردی در عرصه موسیقی ظهور پیدا کند اما نام پیانو همواره با موزیسین شهیری به نام کلودیو آرئو از این کشور، گره خورده است. او که در سال 1903 به دنیا آمد، نوازندگی را از هشت سالگی آغاز نمود و با کمک‌های دولتی، موفق به تحصیل در رشته نوازندگی پیانو شد و به تدریج نام خود را در این عرصه ماندگار ساخت.

آرئو، بخش بزرگی از مهارت خود را مدیون مارتین کروز بود که به عنوان استادی دلسوز، تا نوجوانی در کنار او قرار داشت. نزدیکی و صمیمیت میان این شاگرد و استاد، به قدری عمیق بود که بعد از مرگ کروز در سال 1918، آرئو برای مدتی دست از نواختن کشید و برای درمان وضعیت روحی خود به نزد تراپیست رفت. بعد از آن، جنگ جهانی اول و دوم پیش آمد و دوران شکوفایی وی به عنوان موزیسین، بعد از اتمام جنگ‌ها بود.

اگر امروزه برخی از آثار بزرگ هنرمندانی مثل باخ، موتزارت، بتهوون و…را در اختیار داریم، مدیون تلاش‌های کلودیو آرئو برای یافتن و تحلیل این آثار هستیم.

لیف او اندسن

  لیف او اندسن یکی از بهترین پیانیست های جهان 

هیچکس تصور نمی‌کند که ساکنان شمال اروپا، تا به این حد لطیف و هنرمند بوده که بخشی از تاریخ موسیقی را رقم زده باشند اما واقعیت اینجاست که با وجود هنرمندانی مثل لیف او اندسن، نمی‌توان برخلاف آن فکر کرد.

این نوازنده شهیر نروژی توانست خیلی زود نام خود را میان بزرگان پیانو جا بندازد و به یکی از مهمترین نوازندگان کنونی عصر حاضر تبدیل شود. یکی از بهترین قطعاتی که با هنرنمایی این آرتیست ضبط شده، کنسرتو پیانو بتهوون است که با ارکستر Mahler Chamber اجرا شده است.

انگشتان این نوازنده، شبیه به یک رقاص حرفه‌ای روی کلاویه‌های پیانو به رقص درمی‌آیند و صدایی روح‌نواز ایجاد می‌کنند که طبیعتاً از عهده هر نوازنده‌ای برنمی‌آید.

جوزف هوفمان جوزف هوفمان یکی از بهترین پیانیست های جهان

اگر بخواهیم هنرمندی را از لحاظ استعداد و شروع نوازندگی پیانو با موتزارت مقایسه کنیم، قطعا باید از جوزف هوفمان لهستانی نام ببریم که اولین رسیتال خود را در سن پنج سالگی و در ورشو اجرا کرد. از آن زمان بود که سیر موفقیت‌های این نوازنده شروع شد و سپس به نوازندگی در برخی از بهترین سالن‌های اروپا و آمریکا پرداخت.

در مورد این نوازنده بزرگ می‌توان حرف‌های زیادی زد اما شاید اصلی‌ترین ویژگی کارهای او، تاکید بر هنر نوازندگانی مثل شومان، شوپن و بتهوون بود.

مارتا آرگریچ

مارتا ارگریچ یکی از بهترین پیانیست های جهان

تصور نکنید که در عرصه نوازندگی پیانو، فقط مردان حضور دارند و جولان می‌دهند. زنانی مثل مارتا آرگریچ آرژانتینی به عنوان یکی از بزرگترین نوازندگان پیانو، توانست وجه دیگری از حضور زنان در صحنه‌های بزرگ را نشان دهد. وی در سن 24 سالگی موفق شد جایزه مسابقات بین‌المللی شوپن را دریافت کند و نام خود را در میان بزرگان، تثبیت نماید.

حالا که سن و سالی از این هنرمند باسابقه گذشته، بلیط کنسرت‌های او در کسری از ثانیه به فروش می‌رسد و طرفدارانی از سراسر جهان دارد.

والتر گیزکینگ

والتر گیزکینگ یکی از بهترین پیانیست های جهان

هنرمندانی که در میانه سال‌های 1940 الی 1945 در آلمان زندگی می‌کردند، با انتخاب بسیار سختی روبه‌رو بودند: باید به همراهی با سیستم نازی‌ها ادامه می‌دادند یا مراتب اعتراض خود را به ستم‌هایی که هیتلر علیه یهودیان مرتکب می‌شد، ابراز کنند؟ متاسفانه والتر گیزکینگ انتخاب درستی نداشت و همواره به همکاری با حزب نازی متهم بود. در واقع همین مسئله باعث شد که با وجود استعداد و توانایی بالا در نواختن پیانو، تا سال‌ها قادر به اجرا در آمریکا نباشد.

صرف‌نظر از خط مشی سیاسی وی، هرگز نمی‌توان منکر توانایی بسیار بالای والتر گیزکینگ در نواختن پیانو شد و هرکجا که فهرستی از بهترین پیانست های جهان باشد، نام او نیز حضور دارد.

ولادیمیر اشکنازی

مگر می‌شود نام روسیه وسط باشد و گریزی به فرهنگ و هنر این مرز و بوم نزد؟! روسیه را با هنرمندان، نویسندگان و نوازندگان شهیر آن می‌شناسند و یکی از کسانی که نام او به عرصه موسیقی روسیه اعتلاء بخشیده، ولادیمیر اشکنازی است.

او در سال 1937 به دنیا آمد و خیلی زود به استعدد خود در عرصه نوازندگی پیانو پی برد. گرچه مدت‌هاست که این نوازنده، کشور موطن خود را ترک کرده و تابعیت سوئیس و ایسلند گرفته است، اما نمی‌توان روح روسی را در قطعات موسیقی وی نادیده گرفت.

گلن گولد

ساز پیانو گرچه بیشتر متعلق به اروپایی‌ها بوده اما نمی‌توان از نوازنده شهیر کانادایی، گلن گولد به سادگی عبور کرد و نام وی را در فهرست بهترین پیانیست های جهان جا نداد. این هنرمند که به عنوان شگفتی قرن بیستم در عرصه نوازندگی پیانو شناخته می‌شد، خیلی زود توانست به خاطر تفسیر آثار باخ به شهرت برسد.

گلن گولد اعتنای چندانی به موسیقی دوره‌های رمانتیک مثل شوپن، شومان و…نداشت و بیشتر به دنبال درک دقیق موسیقی افرادی چون باخ بود. گرچه این هنرمند نتوانست عمری طولانی داشته باشد و در سال 1982 فوت کرد، اما توانست پیش از مرگ خود، قطعه دومین گلدبرگز را ضبط کند.

نکته جالب توجهی که در خصوص این پیانست قابل ذکر است، این بود که به نوازندگی ذهنی پیانو تسلط داشت. به این معنی که بدون تمرین فیزیکی پیانو، می‌توانست همه چیز را به ذهن بسپارد و مطالعه کند. شبیه به کاری که موتزارت در دوران خود انجام می‌داد و نیازی به نت‌خوانی نداشت.

ماری پرایا

تصور نکنید که نوازندگان پیانو در آمریکا، فقط به سبک جاز علاقه دارند. اگر به دنبال اصالتی باشکوه و وقاری هنرمندانه در میان نوازندگان پیانو هستید، حتما به سراغ قطعات ماری پرایای آمریکایی بروید. او، زمانیکه فقط یه دانش آموز دبیرستانی بود در مسابقات لیدز شرکت کرد و موفق به دریافت جایزه در بخش اجرای کنسرتو پیانو شماره 1 شوپن شد؛ کاری که از عهده هر نوازنده‌ای برنمی‌آید و نشان از مهارت بالای او در نوازندگی می‌دهد.

گرچه این هنرمند اصیل آمریکایی همچنان به فعالیت خود در عرصه نوازندگی پیانو ادامه می‌دهد اما بهترین جایزه زندگی خود را در سال 2015 دریافت کرد. وی موفق شد جایزه ولف در هنر را دریافت کرده و علاوه بر این، عضو افتخاری آکادمی سلطنتی موسیقی لندن شود.

بهترین پیانیست های کلاسیک جهان

گرچه در دوران معاصر، هنرمندان زیادی در عرصه موسیقی و نوازندگی پیانو فعالیت دارند اما واقعیت اینجاست که این هنر، مدیون چند نام بزرگ کلاسیک است که در ادامه آن‌ها را فهرست کرده‌ایم:

لودوویگ فن بتهوون

نوازندگی پیانو توسط بتهوون، معنا و مفهوم جدیدی پیدا کرد. در واقع بتهوون به نحوی این ساز را به صدا درمی‌آورد که گویی دوباره پیانو را خلق می‌کند و مسیر تازه‌ای برای خود می‌گشاید. این تعاریف از زبان بسیاری از هم دوره‌ای‌های بتهوون منتشر شده است و گرچه در حال حاضر، قطعه‌ای ضبط شده از نوازندگی ایشان نداریم، اما با نگاهی به قطعاتی که وی ساخته و سخنانی که از اطرافیان او نوشته شده، به خوبی می‌توان مهارت وی در نوازندگی این ساز را تصور کرد.

مردی که امروز به عنوان یکی از بهترین آهنگسازان تاریخ می‌شناسیم،؛ در واقع زمانی به خاطر تسلط به نوازندگی و صدای زیبایی که داشت، شناخته می‌شد.

فردریک شوپن

بزرگترین و مشهورترین آهنگساز لهستانی، در زمان خود، یکی از بهترین نوازندگان پیانو بوده است. شوپن را هر هنرجویی می‌شناسد و با قطعات پیچیده و دشوار او آشناست. متاسفانه از شوپن نیز هیچ قطعه‌ ضبط شده‌ای وجود ندارد و ضبط اولین قطعات موسیقی، 10 سال بعد از مرگ وی انجام شد.

گفته می‌شود که نوازندگی وی بسیار سبک و شیرین بوده و جان پیانو آکوستیک را به رقص درمی‌آورد. آثار او سرشار از اصالت، وقار و شکوه است و با هیچ نوازنده دیگری قابل مقایسه نیست.

فرانز لیست

قرن نوزدهم، دوران جولان بسیاری از نوازندگان پیانو بود اما شاید هیچ یک به جایگاه بالای فرانز لیست نرسند. این هنرمند بزرگ مجارستانی را به دلیل برخی از قطعات مشهور او می‌شناسند اما ایشان در نوازندگی نیز مهارت والایی داشت و در دوران خود، هیچ یک از نوازندگان قرن نوزدهمی نتوانستند مانند لیست شهرت پیدا کنند.

سخن آخر

در این لیست، می‌توان نام‌های دیگری مثل موتزارت، دنیل بارنبویم، مایرا هس، مورای پرافیا و…را نیز گنجاند. نام‌های بزرگی که به نیازی به معرفی ندارند و هر هنرجوی تازه‌واردی نیز با آثار و کارهای ایشان آشناست.

در این مقاله از وبسایت سلولیکس، تلاش کردیم فهرستی از بهترین پیانست های جهان را در دوره معاصر و کلاسیک دربیاوریم و برخی از اقداماتی که در طی حیات خود انجام داده‌اند را، بازگو نماییم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

iwlseo
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *