معرفی اجزای پیانو دیجیتال

معرفی اجزای پیانو دیجیتال

معرفی اجزای پیانو دیجیتال

بهترین نوازنده، کسی است که هم به خوبی بنوازد و با هنر خود دیگران را مجذوب کند و هم با جزء به جزء ساز خود آشنا باشد. اینکه شما نواختن با پیانو دیجیتال را به خوبی یاد گرفته‌اید، به معنای این نیست که کارتان به پایان رسیده و حالا یک نوازنده حرفه‌ای هستید؛ بلکه باید سازتان را مانند یک دوست عزیز و ارزشمند بشناسید و با اجزای آن آشنا باشید. علاوه بر این، شما نباید با اصطلاحاتی که در مورد پیانو دیجیتال وجود دارد بیگانه بوده یا ندانید سازی که به این زیبایی به صدا در می‌آورید، چه فرقی با پیانوهای آکوستیک دارد.

برای اینکه به شناخت کامل از پیانو خود برسید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید!

اجزا یا قطعات پیانو دیجیتال

اجازه دهید قبل از هر چیزی، با معرفی اجزا و قطعات مختلف پیانو دیجیتال آغاز کنیم. برخی از افراد پیانو دیجیتال را شکل ارتقا یافته کیبورد می‌دانند در حالی که به هیچ عنوان اینطور نیست و این ساز جایگاهی به مراتب بالاتر از کیبورد دارد. شناخت این قطعات باعث می‌شود که شما ساختار کلی ساز خود را بهتر درک کرده و همچنین، به تفاوت پیانو دیجیتال و کیبورد پی ببرید.

صفحه کلید

صفحه کلید یا همان کلاویه‌های پیانو، اولین قطعاتی هستند که در همان نگاه اول به چشم می‌آیند. کلاویه‌های این نوع پیانو ممکن است به صورت وزن دار یا غیر وزن دار طراحی شده باشند که نوع وزن دار به پیانو آکوستیک شباهت بیشتری دارد.

اسپیکرها

پیانو دیجیتال از یک پردازنده مرکزی برخوردار است تا هر اقدامی که پیانیست انجام می‌دهد را ارزیابی کرده و به آن پاسخ دهد. در واقع شما باید این پیانو را نوعی کامپیوتر در نظر بگیرید که با فشردن هر کلید توسط کاربر یا همان نوازنده، پاسخی ارسال می‌کند. این پاسخ در کامپیوترها به صورت متن و در پیانو دیجیتال به صورت خروجی صوتی خواهد بود.

حال برای پخش این خروجی صوتی، از اسپیکر استفاده می‌شود. اسپیکرهای این پیانو از قدرت بالایی برخوردارند تا قادر باشند صدایی کاملا رسا و واضح را پخش کنند. هرچقدر که قدرت این اسپیکرها بیشتر باشد، کیفیت نهایی صدا بالاتر رفته و نوازندگی با پیانو دیجیتال، حس واقعی‌تری خواهد داشت.

ژنراتور صدا

این قسمت وظیفه تنظیم صدا را در پیانو دیجیتال به عهده دارد. یکی از مهمترین امکانات پیانو دیجیتال این است که نوازندگان می‌توانند صدا را تنظیم کرده و از هدفون برای تمرینات خود استفاده کنند. وظیفه تنظیم صدا و تولید صداهای مختلف در پیانو، به عهده ژنراتور یا همان موتور پیانو خواهد بود.

پدال

پیانوهای دیجیتال ممکن است دارای دو یا سه پدال باشند. حتی برخی از مدل‌های این نوع ساز به صورت بدون پدال عرضه می‌شوند. اگر می‌خواهید دقیقا حس و حال پیانوهای آکوستیک را در زمان نواختن داشته باشید، مدل‌هایی را خریداری کنید که دارای 3 پدال هستند.

رابط کاربری

رابط کاربری پیانو دیجیتال

در پیانوهای دیجیتال بخش خاصی به نام رابط کاربری وجود دارد که نوازنده می‌تواند از طریق این بخش، با ساز خود ارتباط برقرار کند. در واقع با بهره بردن از ویژگی های رابط کاربری می توان از قابلیت های پیانو همانند انتخاب ریتم، مترونوم و حالت split استفاده کرد.

پورت‌ها

شما می‌توانید پیانو دیجیتال خود را به کامپیوتر شخصی خود وصل کرده و قطعاتی که می‌نوازید را داخل کامپیوتر ذخیره کنید. همچنین امکان اتصال تلفن همراه، هدفون یا وسایل جانبی دیگر هم به این پیانو وجود دارد. برای این منظور، پورت‌های ورودی و خروجی مختلفی روی این نوع پیانو تعبیه شده است.

سنسورها

همانطور که گفتیم، هربار که شما کلیدی را فشار دهید، سیستم مرکزی پیانو کد آن را تجزیه و تحلیل کرده و پاسخی ارسال خواهد کرد. کلیدها به سنسور پیانو متصل هستند تا مشخص شود که شما در حال انجام چه کاری هستید و فشار دستتان چقدر است. در واقع کدی که به سیستم مرکزی ارسال می‌شود، ابتدا از طریق سنسورها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مهمترین اصطلاحات پیانو دیجیتال

مهمترین اصطلاحات پیانو دیجیتال

در زمان خرید، یادگیری و استفاده از پیانو دیجیتال، اصطلاحات خاصی به گوشتان می‌خورد که بد نیست با آن‌ها آشنا باشید. این اصطلاحات عبارتند از:

  • مدل سازی رزونانس مجازی (VRM): این اصطلاح به شبیه سازی حرفه‌ای صدای پیانو گرند گفته می‌شود. در این مدل سازی، تمام تعاملات پیچیده بین رزونانس سیم و ساندبرد به شکلی دقیق و با جزییات شبیه سازی شده است.
  • حساسیت لمسی: منظور از این اصطلاح، سرعت پاسخگویی کلاویه‌ها در زمان فشرده شدن است.
  • پلی فونی: اگر انتخابتان برای نوازندگی، پیانو دیجیتال باشد، این اصطلاح را به وفور خواهید شنید. منظور از پلی فونی، حداکثر صدایی است که ساز در یک لحظه پخش می‌کند.
  • KEY OFF SAMPLE: وقتی نوازنده انگشت خود را از روی کلاویه برمی‌دارد، به دلیل قرار گرفتن دمپر روی سیم و قطع ارتعاش، تغییرات محسوسی در صدای پیانو به گوش می‌رسد تا صدای واقعی تری به وجود آید. اصطلاح KEY OFF SAMPLE به شبیه سازی این اتفاق در پیانو دیجیتال اشاره دارد.
  • Intelligent Acoustic Control: این اصطلاح برای اشاره به شبیه سازی صداهای بیس و تربل با کیفیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • رزونانس دمپر (DAMPER RESONANCE): این اصطلاح هم به شبیه سازی لحظه برداشتن نمد از روی سیم اشاره دارد.
  • (Reverb): برخلاف پیانو های آکوستیک در پیانو های دیجیتال می توان بسته به کوچک یا بزرگ بودن محیط اطراف میزان صدا یا Reverb را تنظیم کرد.
  • :(Transpose)یکی از اصطلاحات مهم برای پیانو دیجیتال Transpose به معنای سیستم انتقال می باشد این واژه زمانی به کار می رود که می توانید قطعه را در گام های مختلف بدون اینکه به تغییر نت احتیاجی باشد اجرا کرده اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که این سیستم بیشتر به کار کسانی می آید که مبتدی هستند.        

بهترین پیانو دیجیتال

بهترین پیانو دیجیتال

برای اینکه بتوانید بهترین پیانو دیجیتال را خریداری کنید، باید به ویژگی‌های خاصی توجه داشته باشید. مهمترین ویژگی، کیفیت صدای ساز است. صدای پیانو باید کاملا طنین انداز و گرم باشد، به طوری که حالت دیجیتالی و مصنوعی در آن احساس نشود. هرچقدر که صدای پیانو دیجیتال به پیانوهای آکوستیک نزدیک‌تر باشد، یعنی کیفیت آن هم بیشتر است.

مورد بعدی، قابلیت‌ها و امکانات پیانو است. بدون شک هرچقدر که این ساز دست شما را برای نواختن و ضبط موسیقی بازتر بگذارد و امکانات بیشتری در اختیارتان قرار دهد، برایتان بهتر خواهد بود. متریال و جنس پیانو هم باید محکم باشد تا در طولانی مدت از آن استفاده کنید و بسیار زود خراب نشود.

ساده‌ترین راه برای دریافت تمام ویژگی‌های یک پیانو دیجیتال خوب و اطمینان از کیفیت ساز خریداری شده این است که به سراغ برندهای مطرح و معروف بازار بروید. برندهایی همچون یاماها، رولند و کاسیو در این زمینه پیشتاز هستند.

در اینجا برخی از مدل‌های پرفروش و محبوب پیانو دیجیتال را به شما معرفی می‌کنیم:

تفاوت پیانو دیجیتال و آکوستیک

پیانوهای آکوستیک و دیجیتال، ویژگی‌هایی متفاوت از هم دارند و هرکدام از آن‌ها به نوبه خود می‌توانند برای علاقه‌مندان، جذاب و کاربردی باشند. برای اینکه به خوبی با تفاوت پیانو دیجیتال و آکوستیک آشنا شوید، در اینجا این دو نوع پیانو را از جنبه‌های مختلف مقایسه می‌کنیم.

وزن و ابعاد:

وجود سیم‌ها، چکش‌ها و قطعات مکانیکی بیشتر در پیانوهای آکوستیک باعث شده این سازها وزن بسیار سنگین‌تری نسبت به پیانوهای دیجیتال داشته باشند. این در حالی است که برخی از پیانوهای دیجیتال، به صورت قابل حمل طراحی شده‌اند! البته برخی از پیانوهای دیجیتال برای اینکه شباهت زیادی با نوع آکوستیک داشته باشند، در همان ابعاد ساخته می‌شوند اما وزنشان بسیار کمتر است.

روش تولید صدا:

تولید صدا در پیانوهای آکوستیک به صورت مکانیکی انجام می‌شود. به این صورت که با فشار دادن کلاویه‌ها توسط نوازنده، این فشار به چکش‌ها منتقل می‎شود. چکش‌ها هم به سیم‌های پیانو ضربه زده و از این طریق، صدا تولید می‌کنند.

در پیانوهای دیجیتالی با فشردن هر کلید، یک کد دیجیتالی به سیستم هوشمند پیانو ارسال می‌شود و مطابق با این کد، صدایی از باندهای پیانو پخش خواهد شد و به این ترتیب می توان انواع سبک های پیانو را نواخت. بنابراین باید گفت اصلی‌ترین تفاوت در این دو نوع پیانو، به نحوه تولید صدا برمی‌گردد.

کیفیت صدا:

با وجود تمام پیشرفت‌هایی که در تولید پیانوهای دیجیتال صورت گرفته، هنوز هم نمی‌توان منکر این شد که کیفیت صدا در پیانوهای آکوستیک حرف اول را می‌زند. این پیانوها با صدای جادویی و طنین انداز خود، همه را شیفته کرده‌اند و سازهایی بی‌رقیب هستند.

نگهداری از پیانو:

با توجه به ظرافت در ساخت پیانوهای آکوستیک، باید گفت که این سازها نیاز به نگهداری بیشتری دارند. حتی اگر یک قطعه کوچک از ساز شما خراب شود، تعمیر آن هزینه زیادی برایتان به دنبال خواهد داشت اما در مورد پیانوهای دیجیتال اینطور نیست.

قیمت:

قیمت پیانو تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد و تمام مدل‌های پیانو دیجیتال و آکوستیک در رنج قیمت متنوعی عرضه می‌شوند اما به طور کلی، پیانو آکوستیک از پیانو دیجیتال گران‌تر است.

طراحی:

پیانوهای آکوستیک از طراحی کلاسیک، لوکس و اشرافی برخوردارند. پیانوهای دیجیتال اما در مدل‌های متنوع‌تری طراحی شده‌اند که برخی از آن‌ها کلاسیک و برخی دیگر کاملا ساده و مدرن هستند. اینکه شما کدام نوع طراحی را می‌پسندید به سلیقه خودتان بستگی خواهد داشت.

و در نهایت…

در این مطلب سعی کردیم شما را با اجزای پیانو دیجیتال و اصطلاحات مربوط به این پیانو آشنا کنیم. بعد از به دست آوردن شناخت کافی از این ساز، اکنون می‌توانید با دید بازتری روی یادگیری آن تمرکز کرده و نواختن با این پیانو را به صورت اصولی و کامل آموزش ببینید. حتی اگر قبل از این هم نوازنده پیانو بودید، حالا می‌توانید نگاه عمیق‌تری به ساز خود داشته باشید و اگر مشکلی برای آن پیش آمد، متوجه شوید که منشا مشکل از کدام قسمت است.

امیدواریم که این مطالب برایتان مفید واقع شوند. در صورت تمایل خوشحال می‌شویم نظرات ارزشمند خود را با ما درمیان بگذارید!

iwlseo
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *